fbpx
Inspektion garanterar säkerheten för yrkesklättrare

Inspektion garanterar säkerheten för yrkesklättrare

Yrkesklättrare är beroende av att kunna lita på sin utrustning. Att ha kontroll över all utrustning (och det är många prylar kan vi lova!) är därför oerhört viktigt.

Vår kollega Fredrik Österman har därmed en mycket viktig roll hos oss. Han är nämligen ansvarig för all utrustning och kontrollerar den regelbundet. Då vi tillhör IRATA, som är den största branschorganisation för yrkesklättring, så är vi dessutom ålagda att kontrollera all utrustning två gånger per år, vilket ska jämföras med svensk lag, som kräver en inspektion per år.

När Fredrik inspekterar utrustningen kontrollerar han dess funktion, ålder, historik och att den har rätt märkning. Varje produkt ska nämligen ha ett unikt individnummer, för att kunna spåras och kontrolleras. Därefter gör han en bedömning av utrustningen, då han avgör om den klarar ytterligare sex månader i drift eller om den ska kasseras. Om den ska fortsätt att användas registrerar han den i vårt webbaserade system, som 6 månader senare kommer att påminna honom om att inspektera samma produkt igen.

Förutom arbetet med att besiktiga Klättertekniks utrustning, så inspekterar han även många av våra kunders fallskyddsutrustning. Att hyra in den här typen av tjänst är något som många företag uppskattar, då de alltid kan lita på att deras utrustning är kontrollerad och säker att använda samt att de slipper hanteringen själva och därmed kan fokusera på sin kärnverksamhet.

Utöver besiktning av utrustning, hjälper Fredrik även våra tekniker med maskiner och verktyg till varje projekt. Och även här kommer säkerheten in då Fredrik måste se till att teknikerna har rätt skyddsutrustning till varje maskin och typ av arbete.

Följ oss:

LinkedIn
Instagram

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter, råd och tips direkt i din inbox.

FLER NYHETER SOM KAN INTRESSERA DIG:

Klätterteknik Ikon
Meny