fbpx
Klätterteknik Certex sammanslagning fusion yrkesklättring reparbete fallskydd lyft stållinor

Klätterteknik och Certex
blir ett bolag

Vid årsskiftet går Klätterteknik och Certex samman till ett gemensamt bolag. Målet med sammanslagningen är att erbjuda kunderna ett komplett produkt- och tjänsteerbjudande inom yrkesklättring, fallskydd, utbildning, industriservice, stållinor och lyft.

För fyra år sedan blev Klätterteknik en del av Axel Johnson International, som dotterbolag till Certex. Sedan dess har de båda bolagen haft ett nära samarbete, vilket har gett lönsamma synergieffekter och ett bredare erbjudande till kunderna.

Håkan Donnerlid, vd på Certex Svenska AB, ser sammanslagningen som ett naturligt steg för bolagen att ta:

– Vårt samarbete och de positiva effekterna som det har givit gör att vi ser att en sammanslagning kommer att gynna våra kunder. Klättertekniks och Certex produkter och tjänster kompletterar varandra väl och den nya organisationen blir en naturlig utveckling i vår strävan att erbjuda ett komplett helhetserbjudande.

Den nya organisationen kommer att samla bolagets tjänster inom yrkesklättring, fallskydd, utbildning och inspektion av lyftprodukter i en ny serviceavdelning, vilken Magnus Nordström, nuvarande vd på Klätterteknik kommer att leda.

– I den nya serviceorganisationen kommer vi få stor effekt av sammanslagningen. Bolagens styrkor och kompetenser matchar varandra väl, vilket gör att vi kan erbjuda ett större och starkare tjänsteutbud och samtidigt komma våra kunder närmare geografiskt sätt, vilket kommer att vara positivt för både nya och befintliga kunder, säger Magnus Nordström.

Klätterteknik kommer efter nyår fortsätt vara placerat i sina lokaler i Älta, strax söder om Stockholm, där även deras kurslokal är belägen. De kontaktpersoner som kunderna har kommer även fortsättningsvis finnas kvar på samma adress och telefonnummer som tidigare.

Det gemensamma bolaget kommer att gå under namnet Certex Svenska AB, men Klätterteknik kommer att leva kvar som varumärke inom bolaget. Sammanslagningen beräknas vara genomförd vid årsskiftet 2020/2021.

Följ oss:

LinkedIn
Instagram

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter, råd och tips direkt i din inbox.

FLER NYHETER SOM KAN INTRESSERA DIG:

Klätterteknik Ikon
Meny