fbpx

VÅR RESA GENOM TIDEN

klicka på årtalen för att läsa mer …

…året då grundaren Magnus Nordström startade upp en verksamhet som bestod av yrkesklättring, guidning och kursverksamhet inom skidåkning och klättring samt tjänster inom bygg och montage.

Reparbete

Industriellt reparbete har utvecklats under de sista 40 åren med IRATA (Industrial Rope Access Trade Association) som största internationella branschorganisation. Det var under 80-talet som behovet för nya innovativa lösningar uppstod då underhållsarbeten med komplicerad åtkomst skulle utföras åt olje/gasindustrin offshore.

Hantverkare med klättererfarenhet såg möjlighet att kombinera deras fritidsintresse med sitt yrke och eftersom metoden visade sig vara både snabbare och säkrare än traditionella metoder vid många olika typer av projekt så blev den snabbt accepterad.

Reparbete som accessmetod har ett mycket brett användningsområde eftersom vi snabbt och säkert kan ta oss till platser som annars är mycket tidskrävande, kostsamma eller omöjliga att nå på traditionellt sätt. Reparbete är även ett bättre val ur miljösynpunkt då vi inte behöver transportera byggställning eller kranar/liftar till och från arbetsplatsen.

Reparbete och yrkesklättrare används nu inom de flesta branscher:

Industri, Bygg och infrastruktur, Berg/Geo, Vindkraft, Fastighetsbranschen, Event och Nöjesbranschen är några exempel.

En stor anledning till denna framgång är noggrann dokumenterad utbildning och erfarenhet samt att vi följer skrivna arbetsprocedurer och metoder som IRATA utvecklat under de sista 40 åren vilket har skapat ett mycket säkert och effektivt utförande av arbeten med yrkesklättring som åtkomstmetod.

Height Safety

Height Safety är vårt affärsområde som hanterar fallskyddsprodukter och installation av fallskyddssystem. Vi ser en ökad medvetenhet kring säkerhet på arbeten som ska utföras i fallriskmiljöer och behovet på arbetsplatser runt om i Sverige är stort. Därför erbjuder vi på Klätterteknik en komplett fallskyddstjänst där vi hanterar allt från riskanalyser och räddningsplaner till projektering och utförande med tillhörande produkter. Men vi stannar inte där, vi hanterar loggning, märkning och årlig kontroll av fallskyddsprodukter och system så våra kunder kan fokusera på deras kärnverksamhet och samtidigt vara trygga med att deras utrustning är kontrollerad och godkänd och inte minst anpassad till just deras verksamhet.

Utbildning

Vi har utfört kurser för arbeten i fallriskmiljö sedan 2015 då vi byggde upp vårt 200 kvm stora kurscenter i Stockholm. Under 2017 såg vi en stor ökning av kursförfrågningar och vi ser stor potential i detta affärsområde. Vi ser även möjligheter att utöka vårt kursutbud med lyft och riggkurser genom våra ägare Certex Svenska AB och ser en spännande utveckling framåt.

0%
Miljöpåverkan
0%
Säkerhet
0%
Effektivitet
0%
Yrkeskunnande
Meny