fbpx

YRKESKLÄTTRING

ÖPPEN TRÄNING

Vi på Klätterteknik har tagit fram ett koncept där vi vill erbjuda både erfarna yrkesklättrare och dig som är nyfiken på yrkesklättring, möjligheten att komma till vår kurslokal i Älta och träna med oss. Du som är yrkesklättrare ges möjlighet att träna klättringmetoder och utföra räddningsövningar medan du som inte har någon utbildning får inblick i livet som yrkesklättrare.
Under några timmar tränar vi, byter erfarenheter och fikar ihop.

KURSUPPLÄGG

Tanken med vår öppna träning är att ge dig, som är utbildad yrkesklättrare, tillfälle att öva klättringmetoder och räddningar med våra erfarna instruktörer. Kanske har du ett större projekt framför dig och vill passa på att öva på en komplex räddning? Eller så vill du bara träffa andra yrkesklättrare och byta erfarenheter.

Du som är nyfiken på livet som yrkesklättrare, men inte utbildad än, får under träningen inblick i hur det är att utbilda sig till yrkesklättrare och du får även möjlighet att prata med verksamma yrkesklättrare och ta del av deras erfarenheter från yrket. Viktigt att känna till är att du som inte är yrkesklättrare inte kommer kunna öva räddning och klättringsmetoder, då det krävs certifikat för det.

Träningen omfattar 4 timmar och fika ingår. All utrustning finns på plats och även omklädningsrum med dusch finns att tillgå.

VEM ÄR KURSEN FÖR?

Träningen riktar sig både till dig som är utbildad och verksam yrkesklättrare samt till dig som är nyfiken på yrkesklättring och funderar på att gå en IRATA-utbildning.

KURSLOKAL

Träningen hålls i vår kurslokal i Älta. Den är specialanpassad för att övningarna ska kunna utföras i realistiska miljöer samt ge möjlighet till att iscensätta mer komplexa räddningsscenarion.

KURSANSVARIG

Nigel Craig är Rope Access & Safety Manager på Klätterteknik. Han har lång erfarenhet både som yrkesklättrare och instruktör och ansvarar för utbildnings-verksamheten och säkerheten på företaget. Nigel är passionerad när det gäller säkerhet och är engagerad i yrkesklättrarnas största branschorganisation IRATA, inom vilken han har startat en skandinavisk gren som han även är ordförande för.

IRATA INTERNATIONAL

Vi är medlemmar i IRATA, som är väldens största branschorganisation för reparbete. IRATA har över 570 medlemsföretag och 170 000 utbildade yrkesklättrare världen över. Vårt medlemskap ställer krav på att våra utbildningar följer de internationella krav som IRATA har satt upp, både vad gäller säkerhet och kvalitet.

Alla tekniker som utförs under träningen stämmer med IRATA’s styrdokument International Code of Practise (ICOP) & Training, Assessment & Certification Scheme (TACS).

INFORMATION

Plats: Klättertekniks kurslokal, Stockholm

Tid: kl. 8-12 (öppet hus)

Tidigare erfarenhet: Både du som är certifierad yrkesklättrare och du som är nyfiken på yrket är välkommen

Pris/deltagare: 0 kr

DET HÄR FÅR DU

  • Ta del av en trivsam och säker miljö där du kan utveckla din kompetens och kunskap inom yrkesklättring
  • All utrustning finns på plats
  • Fika ingår
  • Omklädningsrum med dusch finns

NYFIKEN PÅ VAD SOM HÄNDER?

Följ oss, så missar du inget!

Instagram
LinkedIn

KURSER I YRKESKLÄTTRING

FRÅGOR?

Vår kursadministratör, Jonnie Johansson, svarar på dina frågor och hjälper dig att hitta rätt kurs för dig.

Du når Jonnie via mejl eller telefon:
Tel: 070-601 48 75

Klätterteknik Ikon
Meny