fbpx
Klätterteknik säkrar den spektakulära starten av Nordic Island Adventure Race 2018

Klätterteknik säkrar den spektakulära starten av äventyrsracet NIAR

I augusti kommer 22 lag av äventyrare att ge sig ut på en storslagen färd. De ska korsa Östersjön och ta sig genom Ålands skärgård innan de 600 km senare når sitt mål i Åbo i Finland. Tävlingens spektakulära start säkras av Klätterteknik och gör dem till stolta sponsorer av Europas största Adventure Race 2018.

Den 12 augusti kommer de 88 deltagarna i Nordic Island Adventure Race att stå på taket till hotell Downtown Camper by Scandic vid Brunkebergstorg i Stockholm. Med dem på taket kommer Klättertekniks medarbetare att finnas och efter att startsignalen har ljudit, hjälpa deltagarna att tryggt och säkert fira sig ner för hotellets fasad och därmed påbörja sin episka färd över land och hav.

– Att vara med och sponsra Europas största Adventure Race 2018känns mycket spännande och att praktiskt kunna vara med och säkerställa att deltagarna på ett säkert sätt kan ta sig ner från taket och påbörja sitt äventyr gör det extra roligt, säger Klättertekniks grundare och VD Magnus Nordström.

För Klätterteknik står säkerheten alltid i fokus och det är något som Staffan Björklund, Race Director för Nordic Island Adventure Race sätter stort värde på.

– Vi är väldigt glada att få jobba med Klätterteknik som leverantör av rep, säkerhet och riggning. Det gör att alla våra deltagare på ett säkert sätt kan göra detta äventyrliga moment mitt i stan på bästa underhållnings tid, säger han.

För att nå målet i Finland måste deltagarna, efter att de friats ner från hotelltaket, springa, vandra, cykla, paddla, simma och utföra repmoment. Tävlingen ställer höga krav på fysisk uthållighet, mental styrka och tekniska färdigheter. Bansträckningen löper genom unika miljöer och storslagen vildmark. Det vinnande laget kommer att vara ute på banan i över tre dygn, men lagen är tillåtna att vara ute i upp till 6 dygn.

Följ oss:

LinkedIn
Instagram

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter, råd och tips direkt i din inbox.

Klätterteknik Ikon
keyboard_arrow_up