fbpx
BFSR - ny branschorganisation för reparbete

Ny branschorganisation ska stärka reparbetets position

Yrkesklättring är en relativt ny bransch i Sverige och för att växa och utvecklas har de tre ledande företagen inom reparbete tagit initiativ till att starta en branschorganisation.
För att ta reda på mer, om den nystartade föreningen och syftet med den, pratade vi med Klättertekniks VD, Magnus Nordström, som är en av de drivande krafterna bakom Branschföreningen Svenskt Reparbete

Varför var du med och tog initiativet till BFSR?

– Jag har sett ett behov av en branschförening för vår typ av verksamhet under en längre tid, men startskottet för BFSR kom när en artikel publicerades i Aftonbladet. Artikeln kritiserade vår metod mycket hårt och på grund av okunskap målades den upp på ett negativt sätt. När artikeln gavs ut reagerade vi och våra kollegor i branschen. Tillsammans försökte vi få kontakt med reportern och de från arbetsmiljöverket, som citerades i artikeln, men utan resultat. Efter den här händelsen insåg vi att det var hög tid att vi slår ihop våra resurser och tillsammans skapar en förening, som med gemensam kraft kan föra branschens talan i framtiden.

Vad är syftet med BFSR?

– Det primära syftet är att tillvarata våra medlemmars intressen. Vi vill visa att reparbete är en säker och effektiv metod samt utveckla och kvalitetssäkra reparbetet i Sverige. Vi vill även föra branschens talan gentemot myndigheter och organisationer.

Hur har responsen varit?

– Den har vart positiv och jag är övertygad om att fler företag ser behovet av en branschförening. När vi arrangerade vårt första informationsmöte och bjöd in alla företag vi kunde hitta i Sverige, som har reparbete som kärnverksamhet, var det ett stort intresse och vi hade ett 30 tal personer på plats.

Vad krävs för att bli medlem?

– Vi har sammanställt kriterier för medlemskap på föreningens hemsida www.bfsr.se, gå gärna in och titta. Där finns även möjlighet att kontakta ansvariga för att ställa frågor eller ansöka om medlemskap.

Följ oss:

LinkedIn
Instagram

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter, råd och tips direkt i din inbox.

Klätterteknik Ikon
keyboard_arrow_up