fbpx

Klätterteknik möjliggör dramatiska repmoment i NIAR games

Sent på fredag kväll kommer cirka 60 äventyrare stå redo att ge sig ut på en storslagen färd som sträcker sig 30 mil genom krävande terräng och med många utmaningar längs vägen. Det är äventyrsracet Ragnarök som går av stapeln.

Tävlingen innehåller många moment och lagen ska bland annat cykla, simma och paddla. Men de mest spektakulära är repmomenten säger NIARgames Race Director, Staffan Björklund.

– Repmomenten ger tävlingen de dramatiska inslag som vi vill ha, där både deltagare och publik bjuds på upplevelser och utmaningar utöver det vanliga, berättar han. Det är tack vare Klätterteknik som vi kan förverkliga detta. Genom deras höga säkerhetskrav och problemlösningsförmåga har vi lyckats förverkliga vår vision.

Redan tidigt på lördag morgon kommer de först lagen att nå det gamla underjordiska gruvsystemet i Dannemora. Där väntar ett repmoment som kommer att sätta deltagarna på prov, då de ska ta sig över gruvans hissnande djup. Även målgången kommer vara minst sagt spektakulär. Där ska deltagarna klättra upp till taket på hotell Downtown Camper i centrala Stockholm och dra sig i mål med hjälp av 2 rep som är uppspända 50 meter över marken.

NIARgames och Klätterteknik har tidigare samarbetat. Vid förra årets Nordic Island Adventure Race säkrade Klätterteknik den uppseendeväckande starten då 22 lag firade sig ner från taket på Downtown Camper. Samarbetet blev mycket lyckat och därför var det inte svårt för Klättertekniks VD, Magnus Nordström att tacka ja, när NIARgames ville fortsätta att arbeta tillsammans.

– Förra året blev en succé och därför tvekade vi inte att fortsätta samarbetet säger Magnus. Säkerhet är alltid vår högsta prioritet och det känns kul att kunna använda vår kunskap inom reparbete för att skapa intressanta och krävande moment i en tävling som NIAR.

Det är inte bara Ragnarök som Klätterteknik kommer vara med och säkra utan även den kommande tävlingen Valhalla, som kommer ta de tävlande på en episk resa från Sverige till Norge. Lagen kommer att ta sig 700 km genom svårtillgängligt landskap och total kommer de att klättra 18 000 meter under färden.

Följ oss:

LinkedIn
Instagram

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter, råd och tips direkt i din inbox.

Klätterteknik Ikon
keyboard_arrow_up