fbpx

FALLSKYDD
ARBETSLEDNING

FALLSKYDD
ARBETSLEDNING

Kursen Fallskydd Arbetsledning har som mål att skapa säkra arbetsplatser genom att ge dig som planerar och leder arbeten i fallriskmiljöer den kunskap du behöver för att förebygga olyckor. Kursen ger dig kunskap om vilka lagar och förordningar som gäller samt vilka rutiner och vilken utrustning som behövs för att skapa en säker arbetsmiljö.

KURSUPPLÄGG

Vi går igenom de lagar och författningar som gäller vid arbete på höjd. Du får även god kunskap om riskanalyser och räddningsplaner samt vilken utrustning som bör användas och vilka rutiner som gäller vid besiktning av utrustningen.

VEM ÄR KURSEN FÖR?

Kursen riktar sig till dig som är arbetsledare eller ansvarig på en arbetsplats där det finns fallriskmiljöer samt till dig som arbetar med planering och projektering för arbeten i fallriskmiljö.

KURSLOKAL

Utbildningen hålls i vår moderna kurslokal i Stockholm. Den har teorisal och en specialanpassad träningslokal, där övningarna hålls i de kurser där praktik ingår. Lokalen ger möjlighet till att öva i realistisk miljö och iscensätta komplexa räddningsscenarion. Om förutsättningarna finns kan vi hålla den kurs, som du och dina kollegor ska gå, på din arbetsplats, för att underlätta för er.

KURSANSVARIG

Nigel Craig är Rope Access & Safety Manager på Klätterteknik. Han har lång erfarenhet både som yrkesklättrare och instruktör och ansvarar för utbildningsverksamheten och säkerheten på företaget.
Nigel är passionerad när det gäller säkerhet och är engagerad i yrkesklättrarnas största branschorganisation IRATA, inom vilken han har startat en skandinavisk gren som han även är ordförande för.

SVENSKA INSTITUTET FÖR STANDARDER

Svenska Institutet för Standarder (SIS) är en del av ISO och CEN, som är ett nätverk av experter, vilka arbetar med att skapa internationella standarder. De leder det svenska arbetet med att ta fram standarder och verkar för att de tillämpas i Sverige.
Som medlemmar hos SIS, följer vi deras standarder och medverkar till att best practice sprids och tillämpas i Sverige.

INFORMATION

Plats: Klättertekniks kurshall, Stockholm

Kurslängd: 4 timmar

Tidigare erfarenhet: Ej krav

Pris/deltagare: 1 995 kr exkl. moms

Nästa kurs: kontakta oss

DET HÄR FÅR DU

Teoretiskt
  • Svensk lagstiftning
  • CE & EN-märkning
  • Arbetsberedning
  • Riskanalys
  • Räddningsplan
  • Skyddsutrustning
  • Årlig besiktning av skyddsutrustning
  • Teoretiskt prov
Kursintyg

Efter genomförd kurs utfärdas certifikat.

NYFIKEN PÅ VAD SOM HÄNDER?

Följ oss, så missar du inget!

Instagram
LinkedIn

FRÅGOR?

Vår kursadministratör, Jonnie Johansson, svarar på dina frågor och hjälper dig att hitta rätt kurs för dig.

Du når Jonnie via mejl eller telefon.
Tel: 070-601 48 75

Klätterteknik Ikon
keyboard_arrow_up