fbpx

LINBANE-
EVAKUERING

LINBANEEVAKUERING

Om du arbetar i en anläggning med gondoler, linbanor eller liftar är det av största vikt att du har den kunskap som behövs för att agera rätt om en olycka skulle ske eller tekniska fel uppstå, som gör att liftarna stannar.

Under kursen Linbaneevakuering lär du dig hur du ska utföra evakueringar och räddningar. Den ger dig även den kunskap och de rutiner som du behöver för att arbeta säkert samt ha kontroll över att din utrustning uppfyller de gällande kraven.

KURSUPPLÄGG

Teori blandas med praktiska övningar. Vi går bland annat igenom de regler och författningar som gäller, vilka rutiner du behöver för att arbeta säkert samt övar evakuering och räddning.

VEM ÄR KURSEN FÖR?

Kursen vänder sig till dig som arbetar med linbanor, gondoler och stolliftar och behöver kunna utföra evakueringar och räddningar.
Om du ska utföra arbete i master eller stolpar över 13 meter finns det krav på tjänstbarhetsintyg (arbets-EKG och godkänd hälsodeklaration).

KURSLOKAL

Utbildningen hålls i vår kurslokal i Stockholm. Den är specialanpassad för att övningarna ska kunna utföras i realistiska miljöer samt ge möjlighet till att iscensätta mer komplexa räddningsscenarion. Om förutsättningarna finns kan vi även hålla kursen ute hos dig som kund, för att på så sätt ge dig möjlighet att öva i de miljöer där du arbetar.

KURSANSVARIG

Nigel Craig är Rope Access & Safety Manager på Klätterteknik. Han har lång erfarenhet både som yrkesklättrare och instruktör och ansvarar för utbildningsverksamheten och säkerheten på företaget. Nigel är passionerad när det gäller säkerhet och är engagerad i yrkesklättrarnas största branschorganisation IRATA, inom vilken han har startat en skandinavisk gren som han även är ordförande för.

SVENSKA INSTITUTET FÖR STANDARDER

Svenska Institutet för Standarder (SIS) är en del av ISO och CEN, som är ett nätverk av experter, vilka arbetar med att skapa internationella standarder. De leder det svenska arbetet med att ta fram standarder och verkar för att de tillämpas i Sverige.
Som medlemmar hos SIS, följer vi deras standarder och medverkar till att best practice sprids och tillämpas i Sverige.

INFORMATION

Plats: Klättertekniks kurshall, Stockholm

Kurslängd: 8 timmar

Tidigare erfarenhet: Mastcertifikat,
18-årsgräns

Pris/deltagare: 3 595 kr exkl. moms

Nästa kurs: kontakta oss

DET HÄR FÅR DU

Praktiskt
 • Korrekt användning av skyddsutrustning
 • Evakuering av person från en stollift eller motsvarande
 • Passiv och aktiv räddning
Teoretiskt
 • Svensk lagstiftning
 • CE & EN-märkning
 • Riskanalys
 • Räddningsplan
 • Skyddsutrustning
 • Räddningsutrustning
 • Årlig besiktning av skyddsutrustning
 • Förankringspunkter
Kursintyg

Efter genomförd kurs utfärdas certifikat.

FRÅGOR?

Vår kursadministratör, Jonnie Johansson, svarar på dina frågor och hjälper dig att hitta rätt kurs för dig.

Du når Jonnie via mejl eller telefon:
Tel: 070-601 48 75

Klätterteknik Ikon
keyboard_arrow_up