fbpx
Yrkesklättrare, projekt, byggprocesserna, effektivare

Allt fler anlitar yrkesklättrare tidigt i byggprocesserna

Kunskapen om reparbete växer och vi står inför en förändring av byggbranschen, då allt fler ser fördelarna med att använda yrkesklättrare. Flexibiliteten och effektiviteten ökar samtidigt som påverkan på omgivningen minskas.

Aleksandar Milosevic, som är ansvarig för yrkesklättrarna på Klätterteknik, svarar här på varför allt fler anlitar yrkesklättrare tidigt i byggprocesserna och vilken utveckling han ser inom branschen.

Varför anlitas Klätterteknik allt oftare under planeringsstadiet av ett bygge?

– Allt fler kan mer om reparbete och förstår vilka fördelar det ger. Det är en positiv utveckling som vi ser och vi står inför en förändring inom byggbranschen. För 10–15 år sedan, när reparbete var nytt i Sverige, användes det nästan uteslutande för att åtgärda akuta problem, som behövde lösas snabbt. Nu ser byggherrarna att det ger bättre lösningar och en effektivare byggprocess när de anlitar oss tidigt i processen.

Vilka fördelar ger det kunden?

– Det finns många fördelar, men de viktigaste är att det blir kostnadseffektivt att ta in oss tidigt i processen. Är vi med redan från start kan vi hjälpa kunderna att hitta lösningar som spar tid och pengar, men vi kan även hjälpa till efter att bygget är färdigställt. Finns ankarpunkter på plats kan vi åtgärda eventuella besiktningsåtgärder och även utföra kommande underhåll. Även andra yrkesgrupper, som till exempel fastighetsskötare, kan använda våra ankarpunkter och fallskyddssystem, för att säkra sig när de jobbar på höjd. Dessutom ger det oss möjlighet att snabbt vara på plats och fixa akuta problem åt fastighetsägaren.

Vilka vinningar kommer branschen ha av reparbete i framtiden?

– Reparbete kan ge en bättre helhetslösning för alla. Istället för att leta efter det billigaste utförandet förstår allt fler att de ska titta på helheten. Med reparbete undviker du till exempel att hyra in dyra maskiner, ansöka om tillstånd för avspärrningar och kostsamma omdirigeringar av trafik. Yrkesklättrare stör dessutom ofta inte andra utföranden på platsen, vilket innebär att vi kan arbeta samtidigt som andra projekt är igång, något som ökar effektiviteten och spar tid.

Följ oss:

LinkedIn
Instagram

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter, råd och tips direkt i din inbox.

Klätterteknik Ikon
keyboard_arrow_up