fbpx
Helhetslösning inom reparbete, fallskydd och kurs

Innovativa helhetslösningar inom reparbete, fallskydd och kurs

Det är en solig höstdag när Aleksandar, Christian och Mattias gör sig redo för fotografering. De pratar och skrattar när de poserar framför kameran. Bilden som tas, av de tre bredvid varandra, blir till en tydlig symbol för Klättertekniks helhetslösning. Var och en representerar de ett av de tre ben som företaget står på och som tillsammans bildar helhetslösningen; ett komplett erbjudande med kundens bästa i fokus.

När vi pratar märks de att det är stolta över erbjudandet. De är måna om att sätta kunden i fokus och leverera ett väl fungerande upplägg, där kunden kan släppa ansvaret och låta dem ta hand om hela projekt, från planering till utförande.

Men hur ser då erbjudandet ut och vilken roll spelar de olika affärsområdena? Aleksandar, som är ansvarig för Rope Access berättar:

– Vi erbjuder våra kunder en komplett lösning för deras projekt. De behöver endast anlita oss och vi genomför både access och utförande. Ett vanligt missförstånd är att vi, som yrkesklättrare, endast arbetar på höjd, men så är inte fallet. Vi använder de accessmetoder som är effektivast och mest lämpade för uppdraget och reparbete är en av de metoder som vi använder.

Christian Persson, som är ansvarig för Height Safety, nickar instämmande. Han berättar att erbjudandet inte tar slut för att byggprojektet är över, utan att det ofta finns behov av säkerhets och underhållslösningar och att de är något som han ofta hjälper kunderna med.

– Vi bistår dem med både skräddarsydda fallskyddslösningar och access vid framtida underhållsarbeten. Dagens moderna arkitektur kan göra det svårt att nå delar av byggnaden och försvårar på så sätt underhåll. Detta är något som vi kan hjälpa våra kunder med. Vi kan anpassa våra system efter byggnadens arkitektur och göra dem osynliga för ögat, något våra kunder uppskattar. På så sätt kan vi bidra till att möjliggöra spännande arkitektur.

Christian berättar vidare att uppdraget inte slutar där utan att det, efter leverans och installation av fallskyddsutrusning, måste sättas upp rutiner för besiktning. Utrustningen måste nämligen inspekteras årsvis efter de lagkrav som finns.

– Även detta hjälper vi våra kunder med, berättar Christian. Vi har ett webbaserat system, Certmax+, som gör det enkelt för kunden att få kontroll över sin utrustning och dess status.

För att kunna arbeta säkert och hantera den fallskyddsutrustning som finns behövs det utbildning och det är där Mattias Malmqvist kommer in. Han är ansvarig för utbildningarna på Klätterteknik och han berättar att det ofta finns ett utbildningsbehov hos kunderna.

– Vi har ett stort utbud av utbildningar inom bland annat fallskydd, räddning, slutna utrymmen och lyft. Många av kurserna kan anpassas efter kundens behov och om förutsättningarna finns kan kurserna även hållas ute hos kunden, vilket många uppskattar. Men vi har även fantastiska kurslokaler. De är nämligen specialanpassade för att ge möjlighet till att utföra övningarna i realistisk miljö samt ge möjlighet till att iscensätta mer komplexa räddningsscenarion, vilket är mycket viktigt för att du ska kunna hantera krissituationer på rätt sätt, när en olycka sker.

Följ oss:

LinkedIn
Instagram

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter, råd och tips direkt i din inbox.

Klätterteknik Ikon
keyboard_arrow_up