fbpx
Reparbete - en miljövänligare metod

Reparbete – en miljövänligare metod

Klättertekniks grundare, Magnus Nordström menar att valet av arbetsmetod kan vara ett aktivt miljöval. För att ta reda på mer om hans tankar kring detta ställde vi tre frågor om miljö och hållbarhet till honom.

Vad menar du när du säger att reparbete är en mer miljövänlig arbetsmetod jämfört med många andra metoder?

Vi hävdar att reparbete är mer miljövänligt av flera olika faktorer, men en stor del är att vi både hanterar access till arbetsplatsen samt utförandet av jobbet. Inga extra transporter av byggställningar eller kranbilar, när vi riggat våra rep så utför samma arbetslag jobbet, vilket också minskar på antalet resor för utförande personal.

Klätterteknik ingår nu i en större koncern, har ert fokus på miljö och hållbarhet ändrats något?

Både ja och nej, vi har alltid haft ett fokus på miljö och hållbarhet men med våra nya ägare Certex Svenska AB och med familjen Axel Johnson, så har vi lite tydligare rutiner och policys att jobba efter. Miljö och hållbarhet är ett stort fokusområde för ägarfamiljen och de är tydliga med att detta viktiga arbete ska genomsyra alla företag i koncernen och stöttar på alla tänkbara sätt för att vi ska kunna fortsätta utveckla vårt miljö- och hållbarhetsarbete även på Klätterteknik.

Tror du fler kommer välja yrkesklättrare för att utföra jobb i framtiden med tanke på miljö och hållbarhet?

Vi har under de sista åren upplevt att fler kunder blivit mer medvetna och aktivt söker metoder eller produkter som är mer miljövänliga. Så ja, jag är helt säker på att den trenden kommer fortsätta och att valet av arbetsmetod blir ett aktivt miljöval även i fortsättningen.

Följ oss:

LinkedIn
Instagram

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter, råd och tips direkt i din inbox.

Klätterteknik Ikon
keyboard_arrow_up