fbpx

TRÄFFA OSS

ABRAHAM MONTORO

Arbetsledare & yrkesklättrare

Abraham är klättraren som förvandlade sin passion till sitt yrke. Han har lång erfarenhet som yrkesklättrare och har arbetat på flera spännande platser runt om i världen, som oljeplattformar och katedralen La Sagrada Familia i Barcelona.

På Klätterteknik ansvarar han för att förverkliga kundernas projekt tillsammans med sitt team. Han säkerställer även att arbetet sker på ett säkert sätt och att riskanalys och räddningsplan finns och hålls uppdaterade.

Hur kom det sig att du blev yrkesklättrare?

– Min passion är klättring och grottkrypning. Jag ägnade min fritid åt det och beslöt mig sedan för att förvandla en av mina passioner till mitt yrke.

Vad är det bästa med ditt arbete?

–  De tekniska utmaningarna och att göra våra kunder riktigt nöjda.
Och utsikten! Den är oslagbar.

Du är arbetsledare, vad innebär det?

– Tillsammans med teknikerna ansvara jag för att förvandla projektet från en vision till verklighet. En viktig del i mitt arbete är även att göra en riskanalys på platsen, så att alla kan arbeta säkert. Jag ser även till att det finns en jämn arbetsfördelning inom teamet.

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut för dig?  

– Den börjar med en kopp kaffe och ett samtal med teamet. Vi pratar om projektet och dagens uppgifter samt säkerheten och räddningsplanen. Om teamet är stort eller ny personal är på plats behöver jag övervaka arbetet extra noga, men vanligtvis jobbar jag som reptekniker tillsammans med mina kollegor.
Jag arbetar tätt med både ansvarig projektledare från Klätterteknik och våra kunder. Varje dag har jag kontakt med dem  för att följa upp hur projektet går. När arbetsdagen börjar närma sig sitt slut gör jag planeringen för nästa dag, sen är det dags att hämta barnen på skolan.

Har du något tips till någon som funderar på att bli yrkesklättrare?

– Gå en utbildning hos Klätterteknik! Du kommer inte att ångra dig.

OM ABRAHAM

Roll hos Klätterteknik: Arbetsledare
Oförglömligt projekt: De är många, men om jag ska lyfta några så är det La Sagrada Familia,  oljeplattform, NK-klockan, Tele2 Arena och Stadsarkivet
Roligaste arbetsuppgiften: Riggning
På fritiden: Familjen, vårt lantställe och klättring

NYFIKEN PÅ VAD SOM HÄNDER?

På Klätterteknik delar vi gärna med oss av vår kunskap genom kurser, öppna träningstillfällen och trendspaningar.
Följ oss så missar du inget!

LinkedIn
Instagram
Träffa oss, medarbetare, yrkesklättrare, arbetsledare
Träffa oss, medarbetare, yrkesklättrare, arbetsledare
Träffa oss, medarbetare, yrkesklättrare, arbetsledare
Träffa oss, medarbetare, yrkesklättrare, arbetsledare
Klätterteknik Ikon
keyboard_arrow_up