fbpx

TRÄFFA OSS

DAWID SCHÖRLING

Arbetsledare & yrkesklättrare

Dawid är snickaren som letade efter nya utmaningar och som då kom i kontakt med yrkesklättringen. Eftersom han alltid har haft en äventyrlig ådra förstod han direkt att han hittat ett yrke som passade honom. Att han dessutom redan var hantverkare med flera års erfarenhet gav honom förutsättningarna för en bra start på sin nya yrkesbana.

Hur kom det sig att du blev yrkesklättrare?

– Jag arbetade som snickare, men hade tröttnat på jobbet och ville göra något nytt, så jag googlade efter spännande och annorlunda jobb. Yrkesklättrare kom upp i sökresultatet och på den vägen är det.

Vad är det bästa med ditt arbete?

– Det är mycket som är bra, men om jag ska nämna några delar är det mina fantastiska kollegor, variationen och att jag ständigt får lära mig nya saker. Jag får även se många olika platser, för ingen arbetsplats är den andra lik. Sedan tycker jag även om att det är ordning och reda samt att säkerheten alltid kommer i första rummet och är allas prioritet.

Du är arbetsledare, vad innebär det?

– Det innebär att jag ansvara för att planerar arbetet tillsamman med ansvarig projektledare och att jag dagligen har kontakt med kunden. Man skulle kunna säga att jag fungerar som ett bollplank för både kunden, projektledaren och kollegorna. Dessutom leder jag arbetet, ser till att riskanalys och räddningsplan finns och att arbetet sker på ett säkert sätt.

Har du något tips till någon som funderar på att bli yrkesklättrare?

– Kör! Det är hur kul som helst. Om du gillar lite spänning, variation och att lära dig nya saker så passar det dig. Dessutom får du fantastiska kollegor och en utsikt som inget annat jobb kan erbjuda.

OM DAWID

Roll hos Klätterteknik: Arbetsledare
Oförglömligt projekt: Renoveringen av NK-klockan
Roligaste arbetsuppgiften: Skrota berg. Det innebär att vi rensar berg på bland annat lösa stenblock
På fritiden: Familjen, friluftsliv, klättring och kampsport

NYFIKEN PÅ VAD SOM HÄNDER?

På Klätterteknik delar vi gärna med oss av vår kunskap genom kurser, öppna träningstillfällen och trendspaningar.
Följ oss så missar du inget!

LinkedIn
Instagram
Träffa oss, medarbetare, yrkesklättrare, arbetsledare
Klätterteknik Ikon
keyboard_arrow_up