fbpx

Så säkrar vi en trygg miljö för våra kursdeltagare

Nu är vår kursverksamhet öppen igen, efter att myndigheterna har ändrat riktlinjerna och vi åter kan hålla utbildningar i våra lokaler. Vi ser fram emot en rolig höst fylld med kurser och att äntligen få träffa alla våra kursdeltagare. Två utbildningar i yrkesklättring har redan ägt rum och nu väntar kurser i bland annat räddning, fallskydd och lyft.

För oss är det viktigt att alla känner sig trygga när de går kurs hos oss, därför har vi gjort en mängd anpassningar, för att minska smittspridningen. Vi har även satt upp förhållningsregler för våra kursdeltagare, så att vi tillsammans kan skapa en trygg och säker miljö.

Några av de saker som vi har gjort är att vi har förbättrat ventilationen i vår lektionssal och träningshall. Vi har även satt upp en ny rutin där vi dagligen desinficerar den utrustning som vi använder vid de praktiska övningarna, som till exempel selar och karbiner.

Innan kursstart gör vi en hälsocheck på deltagarna. Om de har några sjukdomssymptom ber vi dem stanna hemma och ombokar deras kurs till ett senare tillfälle.
Förutom hälsochecken ber vi dem även att isolera sig på kvällarna, under de dagar som de går kurs hos oss, på så sätt kan vi minska kontakten med andra och genom det även risken för att smitta varandra.

Under vissa av våra kurser gör vi övningar som kräver att vi är nära varandra, som till exempel när vi övar räddning. För att lyckas hålla avstånd, utan att göra avkall på kvaliteten på kurserna, använder vi nu räddningsdockor vid dessa övningar. Våra dockor är speciellt framtagna för livräddningsövningar, de är viktade som en riktig människa och beter sig som en medvetslös person, vilket gör övningarna mycket realistiska.

På Klätterteknik gillar vi att kramas och skaka hand när vi ses, men nu har vi en ”inte röra” policy när vi hälsar på varandra. Nu vinkar vi, hejar eller hälsar med armbågen istället och hoppas att du som ska gå en kurs hos oss gör det samma.

Med detta sagt önskar vi alla välkomna och ser fram emot att ses på ett säkert sätt i höst!

Följ oss:

LinkedIn
Instagram

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter, råd och tips direkt i din inbox.

KONTAKT

Vår kursadministratör, Jonnie Johansson , svarar på dina frågor om våra kurser och guidar dig till rätt utbildning.

Tel: 070-601 48 75

FLER NYHETER SOM KAN INTRESSERA DIG:

Klätterteknik Ikon
keyboard_arrow_up