ARBETA SÄKERT PÅ TAK
Att arbeta på tak är riskfyllt. Därför är det mycket viktigt att du, som arbetar på tak, har den kunskap och erfarenhet som du behöver för att kunna arbeta på ett säkert sätt och minimera olycksrisken.
Genom att gå kursen Arbete på tak får du lära dig vilken utrustning som du behöver, hur den ska användas samt vilka rutiner du bör följa, för att kunna arbeta på ett tryggt och säkert sätt.
KURSUPPLÄGG
Vi fokuserar på korrekt användande av skyddsutrustning samt val av ankarpunkter och riggning. Teori blandas med praktiska övningar och vi går bland annat igenom de regler och författningar som gäller och vilka rutiner du behöver för att arbeta säkert.
VEM ÄR KURSEN FÖR?
Kursen vänder sig till dig som arbetar i fallriskmiljöer på tak, som till exempel snöskottare, plåtslagare eller byggnadsarbetare.
KURSLOKAL
Utbildningen hålls i vår kurslokal i Stockholm. Den är specialanpassad för att övningarna ska kunna utföras i realistiska miljöer samt ge möjlighet till att iscensätta mer komplexa räddningsscenarion. Om förutsättningarna finns kan vi även hålla kursen ute hos dig som kund, för att på så sätt ge dig möjlighet att öva i de miljöer där du arbetar.
KURSANSVARIG
Nigel Craig är Rope Access & Safety Manager på Klätterteknik. Han har lång erfarenhet både som yrkesklättrare och instruktör och ansvarar för utbildningsverksamheten och säkerheten på företaget.
SVENSKA INSTITUTET FÖR STANDARDER
Svenska Institutet för Standarder (SIS) är en del av ISO och CEN, som är ett nätverk av experter, vilka arbetar med att skapa internationella standarder. De leder det svenska arbetet med att ta fram standarder och verkar för att de tillämpas i Sverige.
Som medlemmar hos SIS, följer vi deras standarder och medverkar till att best practice sprids och tillämpas i Sverige.
INFORMATION
Plats: Klättertekniks kurslokal, Stockholm
Kurslängd: 8 timmar
Tidigare erfarenhet: Ej krav
Pris/deltagare: 3 595 kr exkl. moms
Nästa kurs: Kontakta oss
DET HÄR FÅR DU
Praktiskt
- Klättringsmetoder
- Arbetsrutiner
- Ergonomi
- Korrekt användning av skyddsutrustning
- Genomförande av riskbedömning och räddningsplan
- Grundläggande riggning
Teoretiskt
- Svensk lagstiftning
- CE & EN-märkning
- Riskanalys
- Räddningsplan
- Skyddsutrustning
- Årlig besiktning av skyddsutrustning
- Förankringspunkter på tak
- Teoretiskt prov
Kursintyg
Efter genomförd kurs utfärdas certifikat.
LIKNANDE KURSER
FRÅGOR?
Vår kursadministratör, Jonnie Johansson, svarar på dina frågor och hjälper dig att hitta rätt kurs för dig.
Du når Jonnie via mejl eller telefon.
Tel: 070-601 48 75