fbpx
Nigel Craig håller presentation på IRATA konferens

ITEC – årets största konferens inom reparbete

En gång om året håller IRATA* en konferens (ITEC), dit medlemmar från hela världen är inbjudna. Totalt närvarar 540 företag på mötet, vilket gör det till ett fantastiskt tillfälle att utbyta erfarenheter och knyta kontakter. På mötet presenteras nyheter inom rope access och IRATA:s utveckling framåt diskuteras.
I år sammanföll mötet med organisationens 30-årsjubileum och bjöd därför på extra festligheter. På plats i Sydney för konferensen var Klättertekniks säkerhetsansvarige Nigel Craig.

Vilken är din roll på IRATA:s technical event conference?

Som ordförande för den skandinaviska grenen av IRATA; Scandinavian RAC presenterar jag nyheter från min region. I år hade jag nöjet att bland annat berätta att vi på Klätterteknik, tillsammans med andra ledande företag inom reparbete, startat en branschorganisation i Sverige, vars syfte är att stärka yrkesklättringens ställning och föra branschens gemensamma talan vid samarbete med myndighet och organisationer.

Vad är syftet med IRATA:s arbete?

IRATA bedriver ett stort arbete när det gäller att tillvarata medlemmarnas behov. Deras största fokus är säkerheten på arbetsplatserna. De arbetar för att alla yrkesklättrare ska ha en säker och trygg arbetsplats. Utöver detta vill de även lyfta fördelarna med reparbete, så att fler får upp ögonen för denna effektiva och säkra metod.

Vad är viktigast för dig med mötet?

Att skapa kontakter, samtala och få ta del av andras åsikter och erfarenheter. Under konferensen har vi många givande diskussioner och utbyter erfarenheter och tankar.
För mig är det även viktigt att vara på plats för att ha möjlighet att påverka den globala organisationens riktning. Vi har alla en röst och kan vara delaktiga i IRATA:s utveckling.

*IRATA är den internationellt sett största branschorganisationen för yrkesklättrare

Följ oss:

LinkedIn
Instagram

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter, råd och tips direkt i din inbox.

Klätterteknik Ikon
keyboard_arrow_up