fbpx
NAnsvarig för säkerhet inom yrkesklättring får pris av IRATA

Klättertekniks rope access manager prisas för sitt arbete inom IRATA

Det var under IRATA:s årliga konferens ITEC i Sydney, som Klättertekniks Rope Access Manager och säkerhetsansvarige Nigel Craig prisades för sitt arbete inom IRATA. Han tilldelades Graham Burnett Volunteer of the Year Award.

Det var en mycket glad Nigel som tog emot priset.
– Jag är oerhört stolt och hedrad över utmärkelsen. Det visar att mitt arbete uppskattas och att min insats gör skillnad.

Det är för sitt arbete inom IRATA:s skandinaviska gren SCANRAC som Nigel får sitt pris. Det är nämligen på initiativ av honom som SCANRAC startades och han är idag ordförande för organisationen.

Under sina år inom IRATA har Nigel ansvarat för flera projekt. Bland annat har han gjort IRATA mer tillgängligt för de som verkar i Skandinavien och målet för hans arbete är att förbättra säkerhetsarbetet i hela regionen.

– För mig är det viktigt att finnas som en lokal representant i Skandinavien. Det gör det lättare för medlemmarna här att få rådgivning och stöd, speciellt eftersom jag kan den lokala lagstiftningen och känner till arbetsvillkoren, berättar Nigel.

IRATA består av 542 medlemsföretag, vilket gör den till den världens största branschorganisation inom reparbete. Organisationen drivs av både anställda och frivilliga. Nigels arbete sker helt på frivillig basis, men Klätterteknik värdesätter hans insats och stödjer honom i hans arbete, vilket gör det möjligt för honom att axla den roll som han har.

– Vi är mycket glada och stolta över Nigels pris. En stor eloge till Nigel´s vilja, engagemang och hårda arbete för att skapa en säkrare vardag för alla yrkesklättrare säger Magnus Nordström, Klättertekniks VD. För oss på Klätterteknik är Nigel en ovärderlig resurs. Han besitter stor kunskap inom vår bransch och har alltid visat en vilja att dela denna kunskap med sina medarbetare, vilket är mycket uppskattat.

Om IRATA

Förkortningen IRATA står för Industrial Rope Access Trade Association och är den, internationellt sett, största branschorganisationen inom yrkesklättring. Den bildades i slutet av 1980-talet på initiativ av ett antal företag, som börjat använda reparbetare. Syftet var att tillhandahålla en trygg och säker arbetsmiljö, för de som arbetade i rep. Idag har organisationen 542 medlemsföretag, som är utspridda över alla kontinenter. Utbildningsdelen är betydande och över 150 000 reptekniker har utbildats av IRATA.

Följ oss:

LinkedIn
Instagram

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter, råd och tips direkt i din inbox.

Du kan när som helst avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet genom att klicka på länken i sidfoten som finns i sidfoten på mejlutskicken.

Klätterteknik Ikon
keyboard_arrow_up