fbpx

YRKESKLÄTTRING

UTBILDA DIG TILL YRKESKLÄTTRARE

Utbildningen till yrkesklättrare är uppdelad i 3 steg: grundkurs, fortsättningskurs och säkringsledare. Varje kurs är 5 dagar och innefattar både praktik, teori och examination.

Redan efter avklarad grundkurs kan du börja arbeta som yrkesklättrare. Går du sedan fortsättningskursen får du ett utökat ansvar i ditt arbetslag och avancerar du till säkringsledare kan du leda arbetslaget. Mellan varje kurs krävs det att du arbetar 1000 timmar som yrkesklättrare.

När du gått en kurs och klarat examen, får du ett certifikat som är utfärdat av IRATA. Certifikatet ger dig möjlighet att arbeta i hela världen, då IRATA är den internationellt sett största organisationen för yrkesklättrare.

VARFÖR IRATA?

  • Certifikat från en IRATA-utbildning gör att du kan arbeta i hela världen
  • Alla arbetsgivare i Sverige accepterar IRATA-certifikat
  • Våra utbildningar följer IRATA:s internationella läroplan
  • IRATA kvalitetskontrollerar alla medlemsföretag, utbildare och instruktörer

TRÄFFA NÅGRA AV VÅRA YRKSKLÄTTRARE

SAGT OM VÅRA KURSER

Niclas Hörngren
Kurs: Yrkesklättring, IRATA 1

Väldigt bra och lärorik utbildning! Det är mycket att ha koll på som yrkesklättrare, framför allt när det gäller säkerheten, men Nigel är mycket pedagogisk, vilket gjorde att allt blev logiskt.

Erik Nordin
Kurs: Yrkesklättring, IRATA 1

Fantastiskt rolig utbildning! Den gav mig kunskap som jag kommer ha stor användning för, inte bara när jag arbetar som yrkesklättrare, utan även när jag inspekterar och monterar fallskyddssystem.

Alex Nilsson
Kurs: Yrkesklättring, IRATA 1

Mycket kunnig instruktör, som verkligen kan allt om yrkesklättring. Utbildningen var lättare än jag trodde, mycket tack vare Nigel. Han är pedagogisk och bra på att visa hur man ska göra.

Kontakta oss - hitta rätt utbildning

KONTAKT

Vår kursadministratör, Jonnie Johansson , svarar på dina frågor och hjälper dig att hitta rätt kurs för dig.

Tel: 070-601 48 75

Klätterteknik Ikon
Meny